Felhasználók
A felhasználókezelés áttekintése
Az SDA felhasználókezelése rugalmas lehetőségeket kínál a bérlőhöz (tenant) való hozzáférés szabályozására. A felhasználókat kezelheti közvetlenül az SDA platformon belül, vagy integrálhat külső hitelesítési szolgáltatókat – például Active Directoryt, illetve bármely SAML- vagy OAuth-alapú identitásszolgáltatást, mint az Okta – az egyszeri bejelentkezés (Single Sign-On, SSO) használati eseteinek támogatásához. Ez a fejezet bemutatja, hogyan adhat hozzá és kezelhet felhasználókat, hogyan konfigurálhatja a hozzáférés-vezérlést, és hogyan csatlakoztathatja az SDA rendszert harmadik féltől származó identitásrendszerekhez. Felhívjuk figyelmét, hogy a külső hitelesítés és az SSO-integráció licencköteles funkció, amely aktív havi előfizetést igényel.
Felhasználók kezelése az SDA platformon belül
Ez a fejezet végigvezeti Önt a felhasználók közvetlenül az SDA platformon belüli létrehozásán és kezelésén. Bemutatja, hogyan adhat hozzá új felhasználókat, hogyan rendelhet hozzájuk szerepköröket, hogyan szabályozhatja a jogosultságokat, és hogyan tarthatja fenn a bérlőhöz való biztonságos hozzáférést az SDA beépített identitáskezelése segítségével. Ezek a lépések azoknak az ügyfeleknek ideálisak, akik a felhasználókat helyben, az SDA-n belül kezelik, külső hitelesítési vagy SSO-rendszerek igénybevétele nélkül.
- Lépjen a bal oldali navigációs menü Users and Permissions pontjára
- Kattintson az oldal jobb felső sarkában található Create User gombra

Felhasználói adatok megadása
Töltse ki az alábbi kötelező mezőket:
- First Name: A felhasználó keresztneve
- Last Name: A felhasználó vezetékneve
- Email: Érvényes e-mail-cím a fiókkal kapcsolatos értesítésekhez
- Company: A kapcsolódó szervezet
- Roles: A megfelelő felhasználói jogosultságok és hozzáférési szintek hozzárendelése

Felhasználói fiók ellenőrzése
A felhasználó létrehozása után a megadott e-mail-címre egy aktiválási hivatkozást tartalmazó ellenőrző e-mail kerül kiküldésre. A felhasználónak erre a hivatkozásra kell kattintania a fiók aktiválásához, mielőtt hozzáférhetne az alkalmazáshoz.